Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


New Moon

 Az Újhold (New Moon) Stephenie Meyer 2006-ban megjelent második regénye, az Alkonyat című regény folytatása. A vámpír szerelmi történet második része a címéhez híven a főszereplő Bella Swan sötétebb korszakát tárja az olvasók elé.[1]

Isabella Swan tizennyolcadik születésnapja előtt áll és Cullenék, Aliceal az élen pompás ünnepséget akarnak szervezni a számára. De a szülinapi zsúr hirtelen hangulatváltást szenved amikor Bella az ajándékok kibontásával bibelődve elvágja az ujját és Jasper, a család legújabb tagja, képtelen ellenálni a vér szagának.
Edward a segitségére siet ugyan és a veszélyt elháritja de az esemény végül a Cullen család elköltözéséhez vezet.

"Megígérem , hogy ez az utolsó alkalom, hogy látni fogsz engem. Nem jövök vissza. Nem foglak megint keresztülvinni egy olyan dolgon, mint ami ez volt. Tovább kell élned az életed, anélkül hogy beleavatkoznék. Olyan lesz, mintha soha nem léteztem volna." (Edward)

Jacob Black
Bella Edward távozása után teljesen elszigetelődik a külvilágtól, összeomlik s bár a látszat és apja kedvéért tovább folytatja hétköznapi életét a mozdulatai robotszerűek, kapcsolatai felszinesek, a lelke mélyén halott. Mindaddig amig fel nem eleveniti barátságat Jacobbal, aki végre kimozditja érzelmi zsibbadtságából.

" Jacob egész egyszerűen sugárzóan derűs természet, és ezt a vidámságot úgy hordja magával, mint valami aurát. Megosztja mindazokkal, akik elég közel kerülnek hozzá. Mint a Nap, meleget sugároz minden vonzáskörébe került bolygóra. Nem szándékosan, hanem mert a természetéből fakad, egyszerűen ilyen. Nem csoda, ha alig vártam, hogy viszontlássam."

De Jacobnak is van egy sötét titka és a helyzeten a még mindig Bellára vadászó bosszúszomjas vámpirok sem segitenek. A lehető legfeszültebb pillanatban érkezik Alice Cullen Forksba és tudatja Bellával, hogy Edward aki úgy értesült hogy Bella meghalt, Olaszországa utazott hogy a Volturi segitségével véget vessen életének.

Bella döntés elött áll: Olaszországa utazik hogy megmentse szerelmét aki elfordult tőle vagy enged Jacob esdekléseinek és Forksban marad? ...